PO POTI PREBOJA SOŠKE FRONTE 1917-2017.

V soboto, 16.9. 2017, smo imeli, kljub deževnemu dnevu, zelo  uspešen izlet v organizaciji  izvršnega odbora Združenja borcev za vrednote NOB Logatec.

Branko Rupnik je bil organizator in vodja izleta. Nalogo je opravil profesionalno, več kot odlično bi mu dali. Izlet je popolnoma izpolnil naša pričakovanja, saj smo spoznavali del Soške fronte in tragedijo 1. svetovne vojne. Branko nas je po poti seznanil tako z geografskimi kot tudi z zgodovinskimi dejstvi.

Tako smo bili v Logu pod Mangartom in mnogi prvič videli fascinanten spomenik na grobišču

  1. svetovne vojne, muzej v Kobaridu smo mnogi že obiskali, a je bilo vredno ponoviti. Na Sabotinu smo se ne samo okrepčali, ampak z vrha Sabotina gledali na Škabrijel, kjer so potekali najhujši boji. Dih pa nam je zastal ob kostnici na Oslavju-57 000 žrtev ima tu svoje zadnje znamenje z imenom in priimkom, od teh je 12000 neidentificiranih. Nemo smo hodili po kostnici in se spraševali: zakaj, za koga…

Hvaležni smo Branku Rupniku, da je za nas pripravil, organiziral in vodil izlet. Vsi smo mu za to izredno hvaležni in vemo, da je v  pripravo vložil veliko truda. Vemo, da je ljubitelj zgodovine in da ogromno ve, zato bi ga radi imeli za vodjo  še na naslednjih izletih.

Čestitke Branku in  ob tem tudi vsem udeležencem, ki so bili dobra družba, ki je tudi oplemenitila naš izlet.

 

Besedilo: Metka Rupnik

Slike: Miro Radiković, Mojca Vavken, Branko Rupnik.

 

 

1 komentar
  1. Mojca

    Res kvalitetna ekskurzija, novi kraji, nova spoznanja, prijetna družba.

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo viden javnosti. Obvezna polja so označena *

Uporabljate lahko te ukaze za oblikovanje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

počisti vnosPošlji