1. tradicionalni pohod iz Hotedršice k domačiji Korenč v Žibrše

Krajevna  organizacija Hotedršica Združenja borcev za vrednote NOB Logatec, je v soboto 26. avgusta 2017 organizirala že osmi spominski pohod iz Hotedršice v Žibrše k domačiji Korenč, na prizorišče tragedije, v kateri je v ognjenih zubljih 29. avgusta 1942 ugasnilo življenje Jožeta Popita, borca Dolomitskega odreda.

Pohoda se je letos udeležilo nekaj manj udeležencev, vročina letošnjega leta kar ne pojenja. Na uro dolg pohod po Zeleni dolini do domačije Korenč smo se napotili izpred Stare šole v Hotedršici. Pred domačijo Korenč so nas pričakali lastniki domačije in drugi udeleženci, ki so se pripeljali z avtomobili, in pohodnikom izrekli prisrčno dobrodošlico. Pohodu je sledila krajša spominska slovesnost, v kateri so sodelovali  Maks Vavken, Metka Rupnik in Jožica Nagode.  Po končani slovesnosti se je pohod nadaljeval do kmetije pr Tumlet, kjer je bila pogostitev udeležencev in družabno srečanje.

Prireditev je gmotno podprla Občina Logatec.

Besedilo: Jožica  Nagode

Foto: Vesna Jerina

 

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo viden javnosti. Obvezna polja so označena *

Uporabljate lahko te ukaze za oblikovanje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

počisti vnosPošlji