Prenesimo spomin na partizanski boj našim vnukom!

 

Ob 74 letnici ustanovitve Logaškega bataljona sta na slovesnosti, ki je bila v nedeljo, 10.septembra v gostilni Pri Kramarju v Logatcu, spregovorila tudi Branko Rupnik in Vanda Lavrič, slednja je na večer pred prireditvijo strnila misli  v vezani besedi in tako tudi predstavila občestvu.  Oba sta si edina, da moramo biti ponosni na štiriletni boj Slovencev, na bitke in končno na zmago, ki so jo izbojevali partizani. Ponosni moramo biti na Logaški bataljon in ta ponos prenesti v življenje, pripovedovati o njem hčeram in sinovom, vnukom in vnukinjam. Z recitacijama sta se predstavila Franc Pupis in Magda Lipovec. Prijetno druženje so s pesmijo in glasbo popestrili: Pevski zbor društva invalidov in upokojencev Logatec, ki ga je vodil Matija Logar, harmonikar Peter Černilogar in kitarist Kostja Šmuc – ter seveda obiskovalci, ki smo zapeli z njimi.

Prisotne članice in člane Združenja borcev za vrednote narodnoosvobodilne borbe Logatec, cenjene goste, med njimi  predstavnike Vsedržavnega združenja partizanov Italije iz Repentabora, je pozdravila Nada Čamernik, ki je prenesla tudi pozdrave predsednice Združenja Vesne Jerina, ki se srečanja žal ni mogla udeležiti. Kljub visoki starosti pa so v nedeljo bili med nami partizani Risto Čelebič, Jože Simšič-Jelen in borec Logaškega partizanskega bataljona Marijan Malc, ki so bili nagrajeni s še posebno burnim aplavzom.

 

Besedilo in slike: Brane Pevec

 

Komentirajte

Vaš e-poštni naslov ne bo viden javnosti. Obvezna polja so označena *

Uporabljate lahko te ukaze za oblikovanje: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

počisti vnosPošlji