KONCERT    NAŠIH 30.LET

Ženski pevski zbor društva invalidov  in upokojencev Logatec  je 10.6.2017 pripravil koncert ob 30.letnici delovanja. v kulturnem domu Marije in Marte Logatec ,pevski večer  je  povezovala Olga Mihevc.  Vabljeni  gostje  so bili Župan občine Logatec Berto Menart ,predsednik društva invalidov Logatec Rudi Korenč ,predsednik društva upokojencev Logatec Vladislav  Puc, Predsednica združenja borcev za vrednote NOB Logatec Vesna Jerina in predstavnica JSKD Logatec  Tanja -Pina Škufca .Na koncertu sta nastopila še  učiteljski  oktet  Pa kolk’r tol’k pod vodstvom Primoža Sarka , in DUO  MIR  Irena Lukan in Marija Milena Rupnik. Člani takratnega mešanega  pevskega zbora so se pred 30-leti  na svoji prvi pevski nastop zbrali prav 10.novembra 1987 v osnovni šoli 8 talcev pod imenom >> ZAPOJMO SKUPAJ<< pod vodstvom zborovodkinje Marinke Istenič. Sprva so delovali pod okriljem društva invalidov  Logatec ( mešani pevski zbor ), od  leta 2002 pa so se združili z društvom upokojencev Logatec in se registrirali kot  PEVSKI ZBOR DRUŠTVA INVALIDOV IN UPOKOJENCEV LOGATEC .Od leta  2007 dalje vodi  pevski zbor zborovodja Matija Logar . Vesna  Jerina  se je v imenu združenja borcev za vrednote NOB Logatec  in v svojem imenu zahvalila  za njihovo kulturno sodelovanje  na vseh proslavah, in prireditvah ZB NOB Logatec kadar koli jih zaprosijo. Predsednici Zbora društva invalidov in upokojencev Logatec Antoniji Rudolf in zborovodju Matiji Logarju, pa je izročila šopka rož,  jim čestitala za njihov visoki jubilej in povabila k sodelovanju tudi v prihodnje.

Vinko Aleksander