VABILO

KO ZB za vrednote NOB Logatec Tabor prireja

v soboto, 25. maja 2019,

spominsko slovesnost pri spomeniku Logaški četi v Žibršah.

Zbor pohodnikov, ki bodo šli peš preko Smolevca do spomenika v gozdu nad Laih kamnom, bo ob 9.00 pred Osnovno šolo v Gornjem Logatcu.  Pot ni zahtevna, vodja pohoda bo Ivan Pergovnik.

Zbor udeležencev,  ki te poti ne bi zmogli, bo ob 10.30 prav tako pred Osnovno šolo v Gornjem Logatcu. Solidarno bomo ponudili prevoz tistim brez avtomobila in se zapeljali v Žibrše do gozdnega odcepa, od koder bomo po nekaj minutni zložni hoji prišli do mesta, kjer se je spomladi leta 1942 zbirala Logaška četa.

Prireditev bo v vsakem vremenu. Priporočljiva je pohodna obutev. Hoja bo prilagojena počasnejšim. Predvidoma ob 11.00, ko se bomo ob spomeniku zbrali vsi udeleženci, bo sledila krajša kulturna prireditev, posvečena 77. letnici ustanovitve Logaške čete.

Po prireditvi bo na kmetiji odprtih vrat »Pr Tumlet« skromna pogostitev za vse udeležence.

Pohod in prireditev bosta letos jubilejna, deseta po vrsti, in potrudili se bomo za pester program.

Prijazno vabljeni!

Predsednik KO ZB Tabor Logatec