Združenje borcev za vrednote NOB Logatec

KRAJEVNA ORGANIZACIJA  LAZE

ORGANIZIRA IZLET Z OGLEDOM GOLEGA OTOKA

Panorama Golega otoka.

22. maja 2019, KO ZB Laze, pripravlja izlet na otok Krk, od koder se bomo z ladjo Kapitan Nemo, odpeljali na Goli otok, kjer si bomo ogledali barake, samice in tudi igrišče nekdanjih zapornikov.

Med vožnjo z otoka Krka, se bomo peljali mimo otočka Galun, ki je nenaseljen, ima pa mnogo galebov. Mimo otoka Grgur, pridemo na Goli otok. Tam je cca 15 minut hoje od bivalnih barak do samic, ki si jih je vredno ogledati. Vsi, ki ne zmorejo hoje, se tja lahko peljejo z ladjo.

Pri povratku z Golega otoka, se ustavimo na otoku Grgur. To je bil nekoč letoviški otok za oficirje, kasneje pa so bili tam ženski zapori.

Po ogledu se odpeljemo z ladjo mimo otoka Galuna v Staro Baško, kjer bomo imeli kosilo. Nazaj grede si bomo še ogledali obalo Golden beach, do kater je možen dostop le po morju. Ogledali si bomo Punatski zaliv in če bo čas, se bomo ustavili v mestu Punat, kjer so trije spomeniki: iz prve svetovne vojne, iz druge svetovne vojne in iz časov zadnje domovinske vojne.

 

Cena izleta je 45,00 EUR in zajema: prevoz z avtobusom, prevoz z ladjo, kjer bo postrežena pijača, kosilo v Stari Baški, na avtobusu pa sendvič in voda.

 

Prijave zbira: Nada Čamernik GSM 041 925501.

Ob prijavi je potrebno plačati 30 €  Ostalo do 10.5.2019.

Za nečlane Združenja borcev, je cena 50 €.

Izlet bo izveden, če bo prijavljenih najmanj 40 udeležencev.

 

Odhod avtobusa: ob 6. uri iz Logatca, povratek okrog 21. ure.

 

Izlet bo s komentarji popestril Boleslav Kermavnar.

Prijavite se, v naši družbi vam bo gotovo prijetno.    

 

VLJUDNO VABLJENI   !